Met begeleiding op maat zoeken wij samen naar een oplossing die past bij jouw doelen

Veel jongeren en jong volwassenen met autisme gaan snel over hun grenzen heen om aan de normen van de maatschappij te voldoen. Dit geeft druk en spanning die in de weg staat van jouw ontwikkeling. Samen pluizen we jouw situatie uit en gaan we kijken hoe jij meer op je eigen krachten kan gaan vertrouwen en hoe levensloopbegeleiding jou daarin kan ondersteunen.

Levensloopbegeleiding bij autisme betekent begeleiding in alle facetten van het leven met als doel om jouw welzijn en kwaliteit van leven te verhogen. Iedereen is anders, iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen talenten en uitdagingen. Daarom gaan we samen jouw talent ontdekken, deze ondersteunen en leren hoe jij deze in kunt zetten om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Één op één Begeleiding

In 1 op 1 begeleiding gaan we samen aan de slag vanuit jouw talenten om je eigen ontwikkeling te ondersteunen. We kijken hierbij naar de doelen die jij wilt bereiken en hoe jouw unieke talenten je daarbij kunnen helpen. Het uitgangspunt van de 1 op 1 coaching is dat we jouw zelfredzaamheid, zelfreflectie en zelfinzicht verhogen.

Focus in 1 op 1 begeleiding ligt op:

  • Leren jezelf te ondersteunen en ontwikkelen
  • Inzicht krijgen in eigen talenten
  • Specifieke doelen bereiken en reflecteren op progressie
Kosten BegeleidingVraag individuele begeleiding aan

Begeleiding in driehoek gesprekken

Door middel van driehoeksgesprekken kunnen we maatwerkoplossingen ontwikkelen op basis van jouw behoeften. Bijvoorbeeld met jou en je ouders, of met jou en je school, je sportclub of andere zorgprofessionals. Hierdoor nemen wij een taak van jouw schouders zodat jij je kan focussen op je eigen groei en ontwikkeling.

Focus in driehoeksgesprekken ligt op:

  • Wegnemen van stress
  • Structuur bieden
  • Communicatie & relaties verbeteren
Kosten BegeleidingVraag Driehoeksgesprek aan

Leren van elkaar in een groep

Groepscoaching kan gevoerd worden met team genoten, collega’s of leeftijdgenoten die vergelijkbare doelen hebben. In groep coaching gaan we door middel van games en andere tools aan de slag om de 21e-eeuwse vaardigheden te verbeteren.

Focus in groepsgesprekken ligt op:

  • Verbeteren sociaal-emotionele vaardigheden
  • Verbeteren 21e-eeuwse vaardigheden, zoals flexibiliteit, initiatief & productiviteit
  • Ontwikkeling talent in groepsverband
Kosten BegeleidingVraag Groepsgesprek aan

Hoe werkt de

begeleiding?

Er zijn 4 pijlers die belangrijk zijn voor de begeleiding die ik aanbied. Ik begeleid de persoon om doelen te bereiken, door te leren het eigen talent in te zetten om resultaat te boeken. De typen begeleiding die ik aanbied kunnen met elkaar gecombineerd worden naar gelang de wens van de client.

Financiering

Persoonsgericht

Ieder persoon is uniek, op basis van jouw wensen kijken we hoe we de begeleiding gaan insteken. Zo kan er een combinatie onstaan van 1 op 1 coaching, driehoekgesprekken en groepsgesprekken zonder aanvullende kosten.

Doelgericht

Wil je zelfstandiger worden, voor jezelf leren zorgen, beter worden in plannen, vriendschappen sluiten of oefenen met sollicitatiegesprekken? Samen maken we van jouw dromen en wensen concrete doelen waarmee we aan de slag gaan.

Talentgericht

We onderzoeken wat jouw unieke talenten zijn en hoe jij deze kunt inzetten om je doelen te bereiken. Jouw unieke talenten, gecombineerd met wetenschappelijk aangetoonde methoden helpen jou bij je groei.

Resultaatgericht

Tijdens de sessies evalueren we om te kijken waar je staat met betrekking tot het bereiken van je doel. Zo kunnen we tussentijds bijsturen waar nodig en reflecteren op jouw progressie. Dit helpt om jouw zelfinzicht en reflectie te vergroten.

Wil jij kijken of wij een klik hebben?