Welke financieringsopties zijn er voor de begeleiding?

Financieringsopties voor coaching & begeleiding

Financiering is altijd een belangrijke vraag. Voor de begeleiding zijn er 2 opties. Je kunt losse sessies boeken of een strippenkaart (10 sessies) aanschaffen voor een gereduceerd tarief. Vaak zijn er ook nog mogelijkheden voor teruggave van de financiering via externe instanties, coaching is bijvoorbeeld aftrekbaar bij uw belastingaangifte.

Kostenplaatje voor Losse sessies

Kennismaking

1 uur

Gratis

1 op 1 begeleiding

1 uur

€75 (incl. btw)

Driehoeksgesprek

1,5 uur

€115 (incl. btw)

Groepsgesprek

1 uur

€50 pp (incl. btw)

Min 3 pers.Vraag aan

Bovenstaande coaching tarieven zijn inclusief 21% btw.  Een afspraak kan tot 24 uur van te voren worden afgezegd. Bij afzegging binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd. Hoelang het begeleidingstraject duurt is afhankelijk van jouw hulpvraag en doelstellingen.

Locatie: in overleg.

Strippenkaart voor langere begeleidingstrajecten

De uren van de strippenkaart kunnen besteed worden zoals de client dat wilt, soms heb je namelijk behoefte aan meer sessies in de week of gaat het even goed en heb je geen begeleiding nodig. Een strippenkaart biedt flexibiliteit, want je kunt deze zowel vullen met individuele gesprekken als met driehoeksgesprekken.

Strippenkaart 10

10 sessies

€ 605,- (incl. BTW)

Bovenstaande coaching tarieven zijn inclusief 21% btw.  Een afspraak kan tot 24 uur van te voren worden afgezegd. Bij afzegging binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd. Hoelang het begeleidingstraject duurt is afhankelijk van jouw hulpvraag en doelstellingen.

Locatie: in overleg.

Voorwaarden strippenkaart
  • De strippenkaart is 12 maanden geldig vanaf het moment van aanschaf
  • De strippenkaart is persoonsgebonden en kan dus niet door anderen gebruikt worden
  • De strippenkaart is niet geldig voor groepsgesprekken.

Meer sessies nodig? 10 sessies is de basis voor een strippenkaart. Mocht je interesse hebben in een strippenkaart voor meerdere sessies omdat je zeker weet dat je over een langere tijd begeleid wilt worden, neem dan contact met me op. Ik kijk graag met je mee naar de mogelijkheden.

Kan ik mijn coaching vergoed krijgen?

Belastingdienst

Als particulier kun je de kosten voor coaching inclusief BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van de begeleiding ligt dan op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je op de website van de belastingdienst terecht.

Werkgever

Bedrijven hebben vaak een beschikbaar budget voor opleidingskosten en persoonlijke/professionele ontwikkeling, zoals het werken aan de ontwikkeling van je 21e eeuwse vaardigheden. Je kunt overleggen met je leidinggevende of manager of jouw doelstellingen in een professioneel coach traject goedgekeurd worden. Je kunt je eigen doelstellingen en ontwikkelingen bijhouden in een persoonlijk ontwikkelplan wat samen met je leidinggevende opgesteld kan worden. Evaluaties vinden iedere sessie plaats, dus kun je jouw ontwikkeling ook makkelijker aantonen.

PGB of UWV?

Als je een Persoons Gebonden budget (PGB) ontvangt dan kun je in een aantal gevallen de kosten voor coaching vergoed krijgen via PGB. Als je een uitkering ontvangt dan kun je met het UWV overleggen of er financiële middelen beschikbaar zijn ten behoeve van je herstel en reintegratie. Vaak kun je namelijk met het UWV een individuele re-integratie overeenkomst sluiten. Het UWV stelt dan een budget aan jou beschikbaar waarmee je een coachingstraject geheel of voor een groot deel kunt betalen.  Kijk voor meer informatie op de website van het UWV.

Zorgverzekering

Coaching zit (nog) niet in het basispakket.  Afhankelijk van jouw polis zou het kunnen dat coaching is opgenomen in je aanvullende pakket. Hiervoor kun je informeren bij je zorgverzekeraar.

Zelfstandig ondernemers

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.