Odette Jansen MEd.

Pedagoog & Onderwijskundige

“Iedereen is getalenteerd,

mits talentvol benaderd”

Al van jongs af aan zag ik mensen om mij heen die goed waren in sport, super goed konden tekenen of voor 100 man presentaties konden houden zonder flauw te vallen. Deze mensen vond ik talentvol, maar mijn enkels waren permanent gekneusd, mijn tekenkunsten kwamen niet verder dan stick figures en als ik moest presenteren wilde ik liever door de grond zakken. Maar wat ik wel goed kon was dat talent spotten in anderen, door te luisteren, vragen te stellen en mensen uit te dagen, dat is mijn talent.

In mijn werk als onderwijskundige zie ik vaak jongeren en jongvolwassenen om mij heen die niet mee kunnen met de verwachtingen van de omgeving, van wie de talenten zichtbaar zijn maar niet begrepen of ingezet worden waardoor het zelfvertrouwen en kwaliteit van leven in een neerwaartse spiraal belanden.

Dit zijn de mensen met Autisme Spectrum Stoornis, oftewel ASS. Ik zie de uitdagingen voor hen en de omgeving, en dat terwijl ook deze groep prachtige talenten bevat. Mensen met prachtige voelsprieten voor kunst, cultuur, emoties, techniek maar ook mensen die er niet helemaal uit komen hoe ze deze talenten in kunnen zetten.

Dit zijn de talenten die ik help om meer uit zichzelf te halen, om te leren hoe deze talenten ingezet kunnen worden om de eigen ontwikkeling verder te ondersteunen. Gezondere relaties opbouwen binnen de omgeving, effectiever studeren, en met meer zelfvertrouwen zorg aan te vragen zijn enkele pijlers waar ik je graag mee help. Welk doel je ook hebt, welke droom je ook hebt, samen gaan we aan de slag om die te bereiken.

Odette Jansen, Pedagoog & Onderwijskundige

Als begeleider heb ik al meer dan 5 jaar ervaring. Ik heb een Master in Talentontwikkeling & Diversiteit en ben gespecialiseerd in talent ontlokken bij jong volwassenen met autisme. Naast mijn werk als zelfstandig begeleider (ZZP) ben ik ook studieloopbaancoördinator en hogeschooldocent 21e-eeuwse vaardigheden op de Hanzehogeschool Groningen.

En naast mijn werk ben ik een dierenliefhebber, sta ik graag in de keuken om Engelse scones te maken en speel ik graag games als Dungeons & Dragons met vrienden.

Iedereen verdient het om gezond op te groeien, authentiek zichzelf te zijn en om mee te draaien in de maatschappij.

Gepubliceerde Artikelen

Ook schrijf ik graag artikelen over nieuwe theorieën, methodes en middelen om de effectiviteit van coaching en begeleiding te vergroten. Deze deel ik in de vorm van artikelen en onderzoek. Hier vind je mijn meest recente artikelen.

Play

Social Play & ASD

Implementation of a Tabletop RPG in higher education to support the development of social skills…
Play

Using play to increase the well-being and academic performance of students with ASD

A lot of research has been done in using play in higher education as a…
Research

Defining 21st-century skills

This article aims to define the 21st-century skills used in education and the 21st-century work…